Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Powiększone ciało jamiste prącia

Gość oli

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem ok roku temu podczas stosunku doszło do tej kontuzji objawia się tym że po stosunku gdy członek wraca do swojej postaci jedno z ciał jamistych jak by nie zmieszało się prawidłowo gdyż odstaje ok 1-2 mm od pozostałych ciał jamistych Wyczuwalna jest wypukłość jest miękka jakby krew się tam zbierała najbardziej po stosunku i ogólnie cały czas (wzwód prawidłowy usg nie wykazało uszkodzenie osłonki białawej) ma kształt ciała jamistego czyli taki () Nie mam pojęcia co to jest ani mój Urolog Link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b91e02534811364e.html Proszę o pomoc może ktoś coś ta kiego miał może pękło ciało jamiste ale 2 usg tego nie wykazały ani metoda depplera 4,7 i 28

podaje link w końcu przy 3 usg coś wykazało proszę o radę bo mój urolog wymiękł stapler http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8dc50da09a961f9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0936567707fb571a.html

Oli powiedz mi czy od tamtego czasu czyli około roku współżyjesz regularnie i czy wpływa to jakos na stosunek czy jest to raczej uraz który powoduje bardziej dyskomfoort psychiczny niz inny....? ja wczoraj po stosunku lekko scisnołem to miejsce palcami od dołu i góry i lekko mnie to zabolało jak by się skóra naciągła...wszystko jest w normie ale boje sie zebu to nie było takie newralgiczne miejsce

Piotrek tak współżyje regularnie co ok 2 dni nie wiem czy się powiększa to bo jak sam wiesz wszystko zależy jak się członek mocno u krwi podczas stosunku nieraz czuje ból lekki ale po stosunku Daj znać jak urolog cie zbada ale zrób zdjęcia swojego urazu i pokaż mu na aparacie żeby nie patrzał na ciebie krzywo po co on tu przyszedł przecież krwiaka nie ma bo ja tak miałem ja idę 12 stycznia dam znać

Witam Oli. Byłem dzisiaj u urologa i niestety facet nie pocieszył mnie ponieważ odrazu powiedział ze jeśli chodzi o urazy to nie ma doświadczenia z tym... obejrzał mnie, po dotykał i stwierdził ze wszystko w porządku, ze nic nie widzi a jeśli chodzi o jakieś mikro urazy to takie rzeczy się zostawia i nie leczy i na tym skonczyła się nasza rozmowa.. próbowałem naświetlić mu sytuacje ale widziałem ze oprócz skrajnego przypadku jakim jest złamanie to nie ma on pojęcia. Nie pozostaje mi nic jak udac się do innego bardziej dodswiadczonego specjalisty w nadzieji ze ze powie mi coś więcej. Napisz co stwiardzi twój jutro pozdrawiam.

Piotrek no to mamy podobnych urologów tylko kasa i kasa Zrób prywatnie usg u radiologa niech cię prześwietli ale w pozycji stojącej i wtedy idź do urologa albo do urologa który robi na miejscu usg i weź zdjęcia robione aratem tego urazu bo inaczej 100zł i następny proszę szkoda kasy na pseudo urologów ja idę w środę dam znać

Piotrek mam zła i dobrą wiadomość urolog powiedział mi że jak chcę to mi zszyje to uszkodzenie ale powiedział że gra nie jet warta świeczki bo powstanie w miejscu nacięcia blizna i najprawdopodobniej zwapnienia a co za tym idzie może powstać skrzywienie. Wiec jeśli prącie sie nie skrzywiło i wzwodu sa normalne to by nie ruszłał ale przestrzegł mię jeśli ten zbiornik pęknie albo zacznę się powiększać to trzeba będzie operować. radze ci zrobić usg tylko nie na każdym ci wyjdzie ( mi wyszło na 3 usg) sam urolog mi powiedział że usg nie jest badaniem dokładnym przy takich mikro urazach daj znać co postanowiłeś

Dzięki za odpowiedz. Ja udaje się do kliniki urologicznej we wtorek na usg i zobaczę co powie ten lekarz. z tego co czytałem o urazach a dokładniej złamaniach prącia to po zabiegach tego tupu (po cięższych złamaniach) wszystko jest w porządku ze zwodem i wystąpić mogą nieznaczne skrzywienia co napawa mnie raczej optymizmem. Nie wiem jeszcze jaka podejmę decyzję, najpierw muszę to odpowiednio zdiagnozowac. Napewno napisze Ci co powiedział mój urolog i jakie podejmę kroki. Mówił ci może jakie są ewentualne koszty takiego zabiegu ?

Witam. Byłem na wizycie u urologa, starszy gość i najbardziej utytułowany w tej profesji w Łodzi.. zrobiłem dzisiaj usg na leżąco, wykazało zmianę lecz mój urolog powiedział ze jesli są wzwody i wszystko funkcjonuje prawidłowo to nic z tym się nie zrobi ponieważ takich mikro urazów sie nie leczy a ewentualna interwencja chirurgiczna mogła by niepotrzebnie ingerować w *cały układ* Nie stwierdził urazu który należało by operować. Nic mi nie mówił o tym żebym specjalnie uważał, powiedział zebym się tym tak nie przejmował i korzystał z zycia :) zalecił obserwacje czy nie zachodzą jakieś zmiany i kontrolne badanie doplerowskie z wizytą u niego za pół roku, ponieważ doplerowskie jest bardziej dokładne, przepisał mi tabletki Detralex na wzmocnienie naczyń i tyle. Nie stwierdził przerwania osłonki białawej a naprowadzałem go jak mogłem.... Więc diagnozę mamy podobną...co do mojej decyzji to narazie nie podejmuję żadnych kroków odnośnie zabiegu i zastosuję się do zaleceń. Muszę troche odpocząc od *tego* Między czasie dostałem od pewnej osoby kontakt do faceta z warszawy który ponoć jest najlepszy w polsce i siedzi mocno w urazach i z tego co oglądałem robi naprawde dobrą robote.. jeśli masz jakies wątpliwości to podaje ci link, http://www.urologia.info.pl/pacjenci.php Jeśli podejmiesz jakieś dalsze kroki związane np. z zabiegiem to napisz. Pozdrawiam

witaj Piotrek widziałem te zdjęcia ze strony tego doktora rzeczywiste zna sie na rzeczy ale mam do niego ok 500 km trochę daleko ale ty jesteś z Łodzi to masz blisko sam jestem ciekaw co powie Co do badania dopplerowskiego to nie wiem czy ci coś pokaże bo miałem robione i nie było to przyjemne jak ci w prącie wstrzykuje papawerynę poza tym ono raczej służy do tego czy się nie ma zaburzeń erekcji i mierzy się przepływ krwi nie jest w 100% bezpieczne daj znać jak byś odwiedził doktora w Warszawie i jak by coś sie działo z członkiem u mnie po roku jak na razie wzwody ok pozdrawiam

W porządku, nie wiem jeszcze kiedy się wybiorę do Warszawy ale w najbliższym czasie raczej odpocznę od tego tematu. Żeby nie zaglądać ciągle na to forum podaj może swojego maila to napiszę na email jak będę wiedział coś nowego. pozdrawiam