Gość Gabrysia Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam Panie Doktorze, Mój problem pojawił się odkąd urodziłam dziecko. Trwa już 4 miesiące. Oczywiście przy karmieniu piersią musiałam zmienić dietę, więc borykałam się z zaparciami. Teraz w 4 miesiącu życia dziecka rozszerzyłam swoją dietę i nie mam już zaparć, ale pozostał ból podczas wypróżniania i kłucie. Gdy skończę przy podcieraniu pojawia się (wielkości średniej kropli) krew. Byłam z tym u lekarza badając mnie palpacyjnie żadnych hemoroidów nie stwierdził. Brałam procto-hemolan, procto-glyvenol, posterisan ale nic nie pomogło. Pytanie moje: więc co to może być, jeśli to nie hemoroidy??? zaczynam się bać, wyobrażać różne złe rzeczy. Błagam o pomoc i cień nadziei, że to nic złego. Pozdrawiam serdecznie Gabrysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Radziłbym, aby w tej sprawie skonsultować się z proktologiem. Jeśli rzeczywiście nie są to hemoroidy to przyczyną może być nawet drobna szczelina odbytu dająca silne dolegliwości bólowe, krwawienia i może być przeoczona przez niedoświadczonego badającego (może trzeba będzie wykonać anoskopię lub rektoskopię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabrysia Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 dziekuję. Tak też zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi