Gość Arkadiusz Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 A więc tak witam serdecznie potrzebuję rady dotyczącej wybicia kości dłoni. Dłoń wybiłem 3.10.10r Więc Ponad 2 miesiące temu zastanawiam się nad tym dlaczego kość Małego palca tak jak by się zapadła i żaden lekarz nie wysłuchał mnie do końca kazał nie nadwyrężać ręki choć to jest konieczne niestety bo jestem w klasie maturalnej i dużo piszemy na lekcjach po za tym chciałbym wrócić do Boksu bo to jest moja pasja i mam duże osiągnięcia... Lecz tutaj nie o mnie mowa tylko o dłoni ... Wiec kontynuując moją wypowiedz chciałbym powiedzieć ze strasznie mnie boli gdy naciskam od dołu kość małego palca.. ta kość przesuwa się o parę milimetrów i wraca gdy skocze naciskać. Teraz przedstawię zdjęcia rentgena w których pokaże zdjęcie z przed złożenia i po złożeniu (Nie wiem jak dodać zdjęcia więc dodam je na serwis iv.pl) iv.pl/images/11152002487402485835.jpg iv.pl/images/87932530293905572447.jpg iv.pl/images/37246758320316217136.jpg Zdjęcie: 1 i 2 Pokazuję Dłoń Wybitą 3 Ręka Poskładana Lecz z Pewnym defektem Po tym Ostatnim Zdjęciu widać ze chyba nie zrobili tego poprawnie .... U nas Nie ma dobrych lekarzy bo mieszkam w Miasteczku małym....!! Proszę Pomocy Chcę nadal Być BOKSEREM I ROBIĆ TO CO KOCHAM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Takie zdjęcia zamieszczane w nieprawidłowej rozdzielczości i oglądane na nieodpowiednim sprzęcie nie są diagnostyczne. Wygląda na to, że doszło do zwichnięcia V kości śródręcza, a nie palca (tak zaznaczone jest to na RTG). Zdjęcie kontrolne czyli 3 na pewno przedstawia lepsze ułożenie kości w nadgarstku. Najlepiej z uwagi na Pana obecne dolegliwości skonsultować się ponownie z ortopedą. Trzeba jednak zdawać sobie sprawę, że po taki urazie rekonwalescencja jest długotrwała, może trwać miesiącami i czasami nigdy już ręka nie powróci do prawidłowej funkcji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Na pierwszym zdjęciu widać właśnie tak jak napisał *stapier*, zwichnięcie lub złamanie V kości śródręcza, czyli małego palca. Wiem to z doświadczenia, ponieważ mam w tym miejscu drut kirschnera, który miałem wkładany operacyjnie tydzień temu po tym, jak źle zrosła mi się kość po złamaniu z przemieszczeniem. Zdjęcie RTG, które miałem robione przed zabiegiem, wyglądało podobnie jak na pierwszym zdjęciu umieszczonym przez Pana. Leczenie trwa około 2 miesięcy, razem z rehabilitacją w moim przypadku. P.S. Radził bym coś z tym zrobić, ponieważ za kilka lat ból może się nasilić w znacznym stopniu tak dowiedziałem się od znajomego chirurga i ortopedy. Dodam również, że też miałem zapadniętą kość małego palca i przesuniętą ku nadgarstku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi