Gość Maciej Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witam. Mam 39lat i dwa lata temu stwierdzono u mnie przewlekłe zapalenie trzustki. Jedynym objawem jaki miałem to biegunki i spadek masy ciała. Miałem robione badanie tomografem i stwierdzono zapalenie ogona trzustki. Lekarz przepisał mi neopancreatinum forte, ktore biorę do każdego posiłku. Biegunki ustały i przybieram na wadze. Moim problemem jest to iż bardzo szybko się męczę a głównie nogi odmawiaja mi posłuszeństwa , są jak z waty i kilkakrotnie się przewróciłem, do tego dochodzi ból kręgosłupa. Czy jest to normalny objaw przy tym schorzeniu i czy można jakoś temu zaradzić? Proszę o pomoc.Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Raczej takie objawy nie są związane z przewlekłym zapaleniem trzustki tylko być może są objawem jakiejś patologii w zakresie kręgosłupa. Radziłbym wykonać RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa, a wynik skonsultować z neurologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi