Gość Tomasz Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 DzieńDobry Doktorze.,pół roku temu miałem robione usg jamy brzusznej,oto wynik*przewlekły proces zapalenia pęcherzyka żółciowego,byłem u lekarza,lecz bóle były bardzo małe ,więc lekarz odstąpił od usunięcia pęcherza.Teraz znów zrobiłem usg*przewlekły proces zapalny p.żółciowego lub dyzkineza p.żółciowego,chodzi oto ze bóle pod prawym żebrem są bardzo małe,albo niema ich wogule...,więc czy to możliwe żebym miał przewlekły proces zapalny o takich tylko objawach...?Dodam że mam 28l.Dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Nie wiem na jakiej podstawie ultrasonografista rozpoznał przewlekłe zapalenie pęcherzyka lub dyskinezę dróg żłóciowcyh. To raczej niemożliwe, żeby postawić takie rozpoznanie na podstawie USG. Wskazaniem do leczenia operacyjnego jest kamica pęcherzyka żółciowego objawowa. Jeśli nie stwierdzono kamicy lub innych patologii w zakresie pęcherzyka żółciowego (np. polipów) to nie ma wskazań do leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Doktorze na badaniu usg niewykryto kamieni tylko właśnie przewlekły stan zapalny p.żół...,a jeżeli mam ten stan zapalny,to czy jedynym wyjściem jest usunięcie pęcherza?Czy inne leczenie?Dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Jeśli bóle są niewielkie taki przewlekły, bezkamiczy stan zapalny pęcherzyka żółciowego nie wymaga leczenia operacyjnego. Można objawowo zastosować leki przeciwzapalne, przeciwbólowe i rozkurczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Doktorze to jakie badanie/a,wyniki powinienem zrobić żeby potwierdzić bądż wykluczyć stan zapalny pęcherza żół...?Jeszcze raz dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Doktorze to jakie badania/wyniki powinienem zrobić żeby potwierdzić bądż wykluczyć stan zapalny pęcherza żół...?Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Panie Doktorze otrzymam odp...?Zależy mi bardzo,z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi