Gość Viola Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam Jestem 2 miesiące po operacji tarczycy wynikTSH 0,1129/o,3500-4,9400/ FT3 3,13 /1.71-3.71/ FT4 1,33 ?0.70-1.48/ biore euthyrox 125, czuje sie dobrze trochę przytyłam,nieregularne mieśiączki zimne ręce i stopy,wizyta u endo w styczniu,prosze pana o odpowiedz czy może to byc nadczynnośc bo objawy raczej mam niedoczynności.DZiekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jedynie poziom TSH sugeruje subkliniczną postać zwiększonego poziomu hormonów tarczycy chociaż tak na prawdę są one w normie. Takie wyniki raczej są prawidłowe przy stosowaniu substytucji hormonów tarczycy. Myślę, że raczej nic niepokojącego się nie dzieje i endokrynolog utrzyma dotychczasowe leczenie. Oczywiście ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie endokrynolog prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi