Gość Elena Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam, Mam problem, ok 4 miesięcy temu zauważyłam wyczuwalny guz na płatku małżowiny usznej ( obok kolczyka podstawowego) Gdy nie dotykam nie czuję bólu a gdy dotykam czuję lekki ból. Miejsce nie jest zaczerwienione, jednak ostatnio bardziej się temu przyjrzałam i zauważyłam *czarną kropeczkę* usytuowaną mniej więcej po środku, jednak nie da się tego w żaden sposób wycisnąć. Co to może być , powinnam wyciągnąć na jakiś czas kolczyk ? Tutaj jest zdjęcie z dokładnym miejscem wystąpienia guzka. http://img222.imageshack.us/i/ucho.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Tak opisywana zmiana przez Panią może sugerować występowanie kaszaka. Radziłbym w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Kaszaka leczy się przez zabiegowe usunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość:) Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Też czuję lekki ból gdy dotykam, ale rzecz w tym, że nie mam żadnej ropy, a dziurka ucha jest spuchnięta. Szukam również wskazówek, co na *to* poradzić, ale nic nie mogę znaleźć. Spróbuj może kolczyk wyjąć na 2- 3 dni, może coś pomoże. Pozdrawiam *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 witam!! 3 lata temu mialam usuniety guz platka usznego pozostala blizna, wczesniej nosilam kolczyki w zwiazku z tym mam pytanie czy moge poraz drugi przebic ucho i nosic kolczyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam. Ja też miałem bolącego guzka na uchu,ale po pewnym czasie go tak mocno ścisnąłem że pękł wylało się dużo krwi.Po miesiącu guzek znowu się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulinapro Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Mam ten sam problem.. Gdy nie dotykam- nie boli, przy kontakcie- boli. A moze najpierw skonsultowac sie z laryngologiem? Bo internista chyba za wiele nie pomoze.. Czy zabieg usuwania tego guzka jest bolesny? Dlugo trwa okres gojenia? Moza potem nosic kolczyki? CZY TO JAKIS GUZEK ZLOSLIWY? Prosze, pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi