Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Niestrawność, bulgotanie w brzuchu i luźne stolce po wycięciu wyrostka robaczkowego

Gość zaniepokojona 17lat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zaniepokojona 17lat

Witam. 3 tygodnie temu miałam zabieg wycięcia wyrostka robaczkowego. Tydzień i dwa dni temu dokładnie w sobotę, miałam niestrawności. Bulgotanie w brzuchu, luźne stolce 2 albo 3 razy ze śluzem. Trwało to chyba do środy albo wtorku. Od tego czasu nic się nie działo, ale dzisiaj w poniedziałek, znowu się zaczęło. Byłam dziś 2 razy w toalecie, za 1 razem stolec był trochę miękki z domieszką śluzu i biegunki oraz gazy. Za drugim razem czułam parcie ale poleciał sam śluz. Czy to może być spowodowane tym że po wypisaniu ze szpitala nie miałam żadnej diety (lekarz powiedział że mogę jeść wszystko). Skoro tak to dlaczego dopiero teraz pojawiły się takie objawy? Jest to dla mnie bardzo krępująca sytuacja, zwłaszcza w szkole. Proszę o poradę, udać się do specjalisty czy po prostu nadal przestrzegać diety? Dodam że w gimnazjum miałam biegunkę i bóle brzucha ale nerwicowe.

Czy to może być spowodowane tym że po wypisaniu ze szpitala nie miałam żadnej diety (lekarz powiedział że mogę jeść wszystko)? - na pewno nie, tak na prawdę nie ma konieczności stosowania zbytniej diety po wycięciu wyrostka robaczkowego Proszę o poradę, udać się do specjalisty czy po prostu nadal przestrzegać diety? - być może powodem dolegliwości jest zakażenie wirusowe albo ma ten stan podłoże nerwicowe, proszę przez kilka dni zastosować dietę lekkostrawną, a jeśli dolegliwości nie ustąpią udać się w tej sprawie bezpośrednio do lekarza