Gość Arek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam. Mam wzw b od wielu lat. Po biopsji w ubiegłym roku dostałem interferon (watroba nie powiększona brak zwłóknień ani marskosci) Moja śledziona miała do tej pory 13 cm - pierwsze badanie w 2006 r i do tej pory nic sie nie zmieniło. Ale po 2 mies przyjmowania interferonu (pegasys 180) śledziona powiększyła sie do 15 cm. czy jest to spowodowane lekiem?czy to proces odwracalny?czy musze brac jakies leki na jej zmniejszenie? prosze o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 W leczeniu interferonem obserwuje się bardzo liczne powikłania m.in. może dochodzić także do powiększenia śledziony. Takie powikłania zazwyczaj się wycofują po odstawieniu interferonu. Nie stosuje się żadnych leków, które powodowałyby zmniejszenie śledziony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Czy istnieje możliwosć jej samoistnego pęknięcia lub pęknięcia pod wpływem wysiłku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Tak, zdarzają się takie przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi