Gość Antek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam, Ostatnio podczas gastroskopii wykazało mi zapalenie żołądka oraz *punktowe wybroczyny krwotoczne* w części żołądka. Lekarz pytał czy brałem aspirynę itp ... oczywiście nie brałem. Przyjmuję za to inne leki tzw suplement diety http://doppelherz.pl/produkty/332.html i zastanawiam się czy to nie jest powód ponieważ w/w lek jest w bardzo twardej kapsułce. Proszę o informację na co zwracać uwagę gdy zachodzi konieczność pobierania lekarstw dla osób ze tzw. słabym żołądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Ten produkt, który Pan zażywa nie powinien wywoływać stanu zapalnego w żołądku, nie ma on negatywnego wpływu na stan przewodu pokarmowego. W przypadku zażywania leków trzeba uważać na takie, które w swoich przeciwwskazaniach mają chorobę wrzodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Tak, rozumiem że jeżeli chodzi o skład leku to może nie ma przeciwskazań. Natomiast interesuje mnie wpływ kapsułek twardych na żołądek czy na pewno nie ma przeciwskazań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 dość wątpliwe, jednak oczywiście zdarza się zapalenie błony również z powstawaniem wrzodów po przyklejeniu się tabletki do ściany żołądka. Ma to miejsce przy niewłaściwym zażywaniu tabletek - bez popijania wystarczającą ilością wody czy też przed leżeniem. Jednakże inne przyczyny są bardziej prawdopodobne (jeśli nie stosuje Pan tabletek w ten sposób) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi