Gość Jolanta G.E-g Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam,od jakiegoś czasu miewam silne bóle karku i głowy.Lekarz rodzinny skierował mnie na Rtg kręgosłupa szyjnego z którego wynika,że mam zwężenie tarczy m-kręgowej C5/C6 z następowymi osteofitami na krawędziach trzonów wokół zwężonej tarczy.Proszę o odpowiedz czy to cos poważnego i czy da się to wyleczyć i do jakiego specjalisty mam się z tym udać? Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Z tym wynikiem najlepiej udać się do neurologa. Takie zmiany już niestety nie są uleczalne. Jedynie można zapobiec objawom tego zwyrodnienia oraz zatrzymać jego narastanie. Tylko leczenie zachowawcze jak leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, rozkurczowe na mięśnie, zabiegi rehabilitacyjne, a w ostrych fazach objawowych nawet kołnierz usztywniający może przynieść spodziewane efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ARTUR Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 witam ,to ja np 30 listopada w pracy pracuje na kasie w sklepie wzialem zgrzewke wody w powietrzu i skrecilem sie za szybko nie moglem sie wyprostowac,a na zwolnieniu bylem prawie 3 tyg i nadal mam bol karku i nie moge nim swobodnie obracac tylko jakby mi go blokuje cos i jest przy tym wielki bol. Ogolnie w nocy nie moge lezec normalnie ze glowa na poduszce bo tez boli lekarz mi dal ketonal 10 zastrzykow przepisal a ja bralem tylko ketonal zwyczajny co zrobic czy jest to np skrecona szyja bo boli takze ostatnio juz lewa lopatka a bol mocny jest w karku i gorna czesc kregoslupa . Prosze o jakies rady bo ech we wrzesniu czulem sie cudownie a mam 33 lata dopiero pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Trzeba rozważyć wykonanie RTG kręgosłupa odcinka szyjnego i skonsultować się w tej sprawie z neurologiem. Mogło dojść do uszkodzenia tego odcinka kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi