Gość Robert Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witam, Właśnie odebrałem wyniki krwi oraz moczu i z małym niepokojem zobaczyłem wyniki biochemii, które odbiegają od normy, podaję te, które wg wyników odbiegają od normy a przedstawiają się jak poniżej: AST - 41* ALT - 67* Cholesterol całkowity - 232* LDL - 153* eGFR - 81,3. Wg dokumentu pierwsze cztery są zawyżone a ostatni zaniżony. W związku z tym bardzo proszę o interpretację tych wyników. Dodam, że trzy lata temu w Lublinie miałem robioną fundoplikację po wcześniejszej diagnostyce. Od tamtej pory czuję się bardzo dobrze i żadnych nawrotów zgagi etc... Generalnie nie mam żadnych dolegliwości i dlatego raz jeszcze proszę o interpretację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 eGFR - przesączanie kłębuszkowe. Warość GFR *60 ml/min wskazuje na przewlekłą chorobę nerek. W Pana wypadku nie ma ten wynik znaczenia (nieistotne klinicznie obniżenie normy). Co do poziomu cholesterolu całkowitego i LDL trzeba zastosować dietę ubogotłuszczową, a wyniki powinny wrócić do normy. AST i ALT tylko w niewielkim stopniu są podwyższone - proszę spróbować powtórzyć badanie po 24 godzinach diecie bezmięsnej, beztłuszczowej, lekkostrawnej, bez używek i niepotrzebnych leków, 6 godzin przez badaniem na czczo. Dopiero po takim przygotowaniu można interpretować wyniki tych parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 moja corka ma 2,5 roku i ast ma 1111 alt 359 ggtp 59 a cholesterol calkowity 349 bilirubina calkowita 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi