Gość nina87 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam moje pytanie dotyczy pewnych dolegliwości , które w niedalekim odstępie czasu (ok. 2 tygodnie) się u mnie pojawiły. Dodam, że mam 23 lata. a mianowicie dwukrotnie w środku nocy zbudził mnie silny ból brzucha w dolnej środkowej części, nudności. Jedynie w pozycji leżacej , nieruchomo, można było wytrzymać, choć ból sie utrzymywał ciągle, cały czas były nudności, osłabienie, a po wstaniu natychmiast pojawiły sie wymioty. Około 5 razy, całym pokarmem, oraz czymś żółtym. a przy drugim razie jak już wspomniałąm po około 2 tyg ból brzucha również pojawił sie w środku nocy, taki sam, te same nudności, również wymioty, tylko że zwiększona ilość, oraz zwiększona ilość czegoś żółtego w wymiotach. Przy tym drugim razie bol brzucha utrzymywał się aż przez około 19 godzin, jak również nudności, zwłaszcza w pozycji stojącej, przy ruchu, do tego doszła 39 stopniowa gorączka. Dodam że nie jestem w ciąży, oraz iż nie najadam sie na noc. Czy takie dolegliwości mogą wskazywać na jakieś problemy z wątrobą??? albo z trzustką? choroba trzustka już występowała w mojej rodzinie. z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witaj! Co prawda nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się że to mogą być wrzody, fusowatych wymiotów nie było?! Jedyne co mi przychodzi do głowy to, to żebyś poszła jak najszybciej do lekarza, wrzody moga okazać się niebezpieczne a zwłaszcza powikłania na skutek ich nieleczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nina Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 wymioty fusowate chyba nie były, były jedynie z pokarmem, a nastepnie kiedy pokarmu nie było , to z czymś żołtym- domyslam się że to ta żółć, potem było kilka wymiotów taką żółcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 To dobrze, że nie było fusowatych wymiotów, jednak uważam ze powinnaś pójść do lekarza, niech da Ci skierowanie na badania i gastroskopie - to nieprzyjemne badanie ale jedyne skuteczne by obejrzeć przewód pokarmowy od środka, co w Twoim przypadku jest niewątpliwie wskazane. Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi