Gość Adam Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam. Na imię mam Adam i mam 16 lat. Zauważyłem na prawym jądrze małe grudki w tak bliskiej odległości , że macając kciukiem czuje wszystkie. Nie jestem w stanie ocenić ile ich jest ale nie więcej niż 5 na pewno. (wydaje mi się , że są to 3 grudki ustawione jedna za drugą *gęsiego* Czytałem już wiele podobnych tematów i martwię się tym bardzo. Nie byłem u żadnego lekarza . Grudki pojawiły się około miesiąc temu i zacząłem się nimi martwić. Gdy nic nie robię z tymi grudkami nie czuję żadnego bólu jednakże gdy je macam , dotykam czuję. Mam w tak młodym wieku szansę na raka jądra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 To raczej nie żaden rak tylko być może żylaki powrózka nasiennego. Trzeba o tym fakcie poinformować rodziców i udać się na bezpośrednie badanie do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 a czym grożą te żylaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Np. niepłodnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 operacyjnie się leczy.. mogą być jakieś powikłania potem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi