Gość marian Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam. Po raz 4 w tym roku dostałem zapalenia jądra. Wcześniej leczyłem się na to zaledwie 1.5 miesiąca temu, a przedtem miałem to już dwa razy. Za każdym razem dostaję doxycyclinum i biseptol i wszystko mija. Ale powtarzalność tego problemu jest nie do zniesienia i zaczyna mnie to poważnie martwić. Jakie mogą być przyczyny tak częstego pojawiania się tego zapalenia, czy może to być spowodowane jakimś ogólnym osłabieniem organizmu? Jak i czy można temu zapobiegać? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Na pewno musi Pan zostać poddany dokładnej diagnostyce czyli np. USG układu moczowego, badanie moczu i nasienia, być może posiew moczu i nasienia. Nawracające zapalenia jądra powinny zwrócić uwagę na nieprawidłowości oddawania moczu - o tym, czy ta czynność jest prawidłowa, może zdecydować tak zwane badanie przepływu cewkowego. Wszelkie nieprawidłowości w tym badaniu pozwolą zdiagnozować przyczynę stanów zapalnych - na przykład nieprawidłowo wysokiego oporu cewkowego związanego z wadą anatomiczną lub zaburzeniami czynnościowymi. Oczywiście diagnostyką i leczeniem powinien zająć się urolog. Po analizie wszystkich wyników tychże badań zadecydować dopiero można o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dix Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Witam Mam Ten Sam Problem w Marcu 2012 roku trafiłem do szpitala na Zapalenie jądra podali Mi leki i po 12 dniach opuchlizna zeszła i jądro wróciło do normalnosci , po 4 miesiącach miałem nawrót w szpitalu odrazu mnie otworzyli aby sprawdzić czy nie doszło do skrętu, lekarz powiedział że u mnie to nie możliwe ,przy okazji sciągneli mi płyn w ciągu 7 dni leżenia w szpitalu doszło do całkowitej degradacji jądra */ . Usunęli mi ponieważ nie było co ratować ,chciałbym wiedzieć czy moje prawe jądro jest zagrożone ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi