Gość Grażyna Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Proszę o podpowiedz jakie mam zrobić badania,żeby wyeliminować przykry zapach z ust,który pojawia się w momencie przełykania śliny.Nadmieniam,że zęby mam zdrowe,gardło też.Miałam sensacje jelitowe ,prawdopodobnie zespół jelita drażliwego(przypuszczenie lekarza).Te dolegliwości ustapiły.Mam często wzdęcia ,szczególnie jak się zdenerwuję i ten przykry,krępujący zapach .Proszę o radę,czy można pozbyć się tej dolegliwości i ew.jak długo to potrwa?Czy można leczyć farmakologicznie? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Najpierw trzeba znaleźć podłoże tych objawów. Radziłbym więc w tej sprawie skonsultować się z laryngologiem (ocena górnych dróg oddechowych) oraz gastroenterologiem (zapewne konieczne będzie wykonanie gastroskopii celem oceny górnego odcinka przewodu pokarmowego). Trzeba znaleźć podłoże problemu, aby móc włączyć odpowiednie leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 U mnie gastroskopia wykazała refluks i przepuklinę. Przyjmuję famogast i anesteloc, leki te zmniejszają dolegliwości żołądkowe, ale niestety w żaden sposób nie likwidują brzydkiego zapachu z ust. Co robić? Naprawdę jest to przykra dolegliwość. Proszę o radę. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Prawidłowe leczenie refluksu powinno spowodować ustąpienie tego objawu. Leczeniem powinien zająć się gastroenterolog. Są leki które wzmagają kurczliwość dolnego zwieracza przełyku i powodują szybsze opróżnianie żołądka z zalegającej treści pokarmowej (leki prokinetyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Systematycznie chodzę na wizyty do gastrologa, stosuję zaleconą dietę i przyjmuję przepisane leki. Mimo to mam bardzo nieświeży oddech, zęby staram się myć bardzo dokładnie, ale nawet po pół godz. od mycia stają się żółte, oprócz brzydkiego odechu mam okropny smak w ustach. Dodam że zęby mam wszystkie wyleczone. Nie rozstaję się z gumą do żucia, zużywam po kilka paczek dziennie. Nie wiem jaka jest przycznyna, ale naprawdę utrudnia mi to życie. Czy może trzeba powtórzyć gastroskopię albo wykonać jakieś inne badanie? Czy zmiana leków mogłaby pomóc? Proszę o odpowiedź. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adelaid Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Mam okragly,slabo kurczliwy odzwiernik.dostalam takie leki jak duspatalin i bioprazol.interesuje mnie jakie dzialanie wywoluje duspatalin na odzwiernik,czyy moze on zwiekszyc kurczliwosc tego odzwiernika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 mam problem z żołądkiem proszę o porade :) plisss jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aldona Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Kasia ja też mam ten sam problem, naprawdę utrudnia mi to życie i aż wstyd mi się robi jak nagle ludzie wkoło mnie zatykają nos bo to aż taki nieprzyjemny zapach. Nie wiem już co robić. Mam również stwierdzony refluks ale leki nie pomagają, próbowałam tez diety bez cukru i białka ale nie dała żadnych efektów, czyściłam kilka razy jelita hydrokolonem i nic. Może jest jeszcze coś czego nie próbowałam więc proszę o jakąś poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi