Gość maciek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam, mialem 31.10 operacje wycięcia jelita (ponad metr), przy duzym krwotoku i zespolenia kosci. (wypadek komunikacyjny) do dzisiaj mam biegunki - wizyty w toalecie zaraz po jedzeniu. w szpitalu dawano mi leki, przez co mialem nad tym wieksza kontrole. po wypisaniu do domu (4 dni temu) odstawiono mi leki. stolec wg mnie zaczyna byc powoli coraz gęstszy, ale wypróżnianie ok. 4-5 razy na dobe. czy to tak ma być, czy zgłosić sie do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Niestety po wycięciu tak dużego odcinka jelita mogą takie problemy występować czyli biegunki. Radziłbym zastosować dietę bogatobiałkową, ubogobłonnikową, bogatą w witaminy i minerały. Można także w czasie biegunek zastosować leki zmniejszające perystaltykę jelit np. loperamid. Z czasem stolec powinien zagęszczać się i powinno dojść unormowania liczby wypróżnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr-Matrix Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Proszę obserwować również wagę. Przy spadku w krótkim czasie o 10 % proszę się zgłosić do ośrodka prowadzącego leczenie żywieniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 wazylem 72kg, teraz 59. utrzymuje sie to od prawie 2 tygodni. w szpitalu właściwie zeszła ze mnie masa. rozmzwialem z lekarzem z przyszłej rodziny. Powiedział, że tak rozległe obrażenia to duży koszt energetyczny do regeneracji. odnośnie biegunek, to okres przejściowy. Nie był w stanie powiedzieć ile może trwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 witam, piszę jeszcze raz o moim przypadku, moze komuś się to przyda. po ok 6 tygodniach zaczęło się wszystko powoli normować. ostatnio od 3 dni zacząłem przyjmować enterol. osobiście polecam, gdyż chodzę do toalety 1-2 dziennie. stolec gęstszy. nie wiem co będzie po odstawieniu leku, ale póki co - działa świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi