Gość Piotr Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Witam 8 miesięcy temu miałem operację żylaków powrózka nasiennego metodą Palomo. Były to żylaki po lewej stronie. Przed operacją żylaki były bardzo duże. Teraz jest zauważalna znaczna poprawa jednak nadal są tam żyły nie tak bardzo jak to miało wcześniej miejsca jednak czy wszystko jest ok nie powinny one całkowicie zaniknąć czy nie potrzebna jest kolejna operacja ? Jeszcze nad jądrem jak dotykam to jest wyczuwalny jak by taki guzek może jakis przyczepek czy ma to jakiś wpływ jest groźne ? Zaczełem też chodzić od niedawna na siłownie czy może to wywoływać jakieś negatywne skutki z tym związne ? I jeszcze ostatnie moje pytanie czy żylaki mają wpływ na erekcję np czy po operacji mogła sie ona pogorszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 czy wszystko jest ok nie powinny one całkowicie zaniknąć czy nie potrzebna jest kolejna operacja ? - czasami całkowicie żylaki nie zanikają, ale ich znaczne zmniejszenie jest już wystarczające Jeszcze nad jądrem jak dotykam to jest wyczuwalny jak by taki guzek może jakis przyczepek czy ma to jakiś wpływ jest groźne ? - bez badania trudno mi określić czym jest ta zmiana, jeśli to przyczepek to jest to normalna struktura nie wymagająca leczenia operacyjnego Zaczełem też chodzić od niedawna na siłownie czy może to wywoływać jakieś negatywne skutki z tym związne ? - trzeba wiedzieć, że wysiłek fizyczny związany z napinaniem mięśni powłok brzusznych i zwiększeniem ciśnienia w jamie brzusznej może doprowadzić do wznowy żylaków lub pojawienia się ich w drugim jądrze I jeszcze ostatnie moje pytanie czy żylaki mają wpływ na erekcję np czy po operacji mogła sie ona pogorszyć ? - raczej polepszyć niż pogorszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi