Gość krystian,46 lat Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Witam, mam problem z którym borykam się od ponad 14-stu miesięcy, otóż występują u mnie JEDYNIE duszności wysiłkowe/po wysiłku lub czasami w trakcie siedzenia po wysiłku. Nie zawsze występują w trakcie wysiłku i mają zmienne nasilenia,duszność jest typu wdechowego. Dodatkowo zauważyłem,że mam białe plamy na języku(przypominają mapę) i z tyłu takie jakby wypukłe czerwone bąble,migdały są brzydkie,mają jakiś biały nalot, i jeszcze co to wczoraj zauważyłem że czasami przy duszności wiotczeje mi na kilka minut tak jakby podniebienie,robi się miękkie i tak jakby się zapadało. Nie wiem czy to idzie ze sobą w parze czy tylko jest to zbieg okoliczności. Proszę o radę i gdyby ktoś wiedział to podpowiedz co to może być lub jakie badania porobić. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Trudno odpowiedzieć na takie pytanie bez fachowej konsultacji. Prawdopodobnie przyczyną tychże dolegliwości jest jakaś patologia w zakresie gardła, podniebienia i języka. Dlatego radziłbym w tej sprawie skonsultować się z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi