Gość Filip Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam serdecznie, Jestem po appendektomii laparoskopowej. Okazało się przy zabiegu, że doskwiera mi również zapalenie węzłów chłonnych krezki jelita cienkiego. Z racji, że ich się nie wycina - stan zapalny może wracać. Moje pytanie brzmi: Jak wygląda leczenie tego zapalenia? Lekarz zapisuje antybiotyki doustne, z którymi można sobie poradzić w domu czy konieczny jest pobyt w szpitalu i *skazanie* na kroplówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Jak wygląda leczenie tego zapalenia? - zazwyczaj stosuje się doraźnie antybiotykoterapię, takie powięszkone węzły w jamie brzusznej zazwyczaj są następstwem uogólnionego procesu zapalnego organizmu Lekarz zapisuje antybiotyki doustne, z którymi można sobie poradzić w domu czy konieczny jest pobyt w szpitalu i *skazanie* na kroplówkę? - wystarczające jest leczenie w warunkach domowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi