Gość Paulina Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam mam taki problem jestem po operacji śledziony prawie rok,mam często robiona tomografie ze względu na ocenę leczenia chemia.Wątroba powiększona w całości,niewielki otorbiony zbiornik płynu w jamie otrzewnej na wysokości usuniętej śledziony wielkości 55x8mm.Czy trzeba będzie operacyjnie usuwać?Czy taka ilość może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Czy trzeba będzie operacyjnie usuwać? - nie, to bardzo niewielki zbiornik, który może się samoistnie wchłonąć lub pozostać bez zagrożenia dla zdrowia jeśli nie będzie się powiększał Czy taka ilość może być? - tak, jest to ilość niezagrażająca w niczym Pani zdrowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 a czy to może być taki znak ze jestem po nowotworze? a co ile trzeba się szczepić przeciw pneumocytom,i jak długo działa szczepionka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 A czy to może być taki znak ze jestem po nowotworze? - nie a co ile trzeba się szczepić przeciw pneumocytom,i jak długo działa szczepionka? - zazwyczaj wystarczające jest szczepienie jeden raz na całe życie, ale w formie cyklu (kilka szczepionek w określonych odstępach czasu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi