Gość Tomek Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam ! Mój problem pojawił się przed kilkoma dniami, po rozpoczęciu zmiany w trybie życia, z siedzącego na bardziej aktywny, mniej więcej 4-5 razy w tygodniu po 1:15-1:45 na siłowni, bieżni i ergo wiosłach. 2-3 dni temu przy oddawaniu kału zauważyłem zabarwienie wody w ustępie na czerwony, nie bagatelizując tego, dziś miałem również taki przypadek. Czy może być to związane z naciskiem na brzuch, ewentualnymi złymi ćwiczeniami, lub zbyt nagłą zmianą stylu życia ? Po wypróżnieniu się dokucza mi ból brzucha, dość mało intensywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Takie objawy mogą świadczyć o występowaniu żylaków odbytu, które uaktywniły się podczas zwiększenia ciśnienia w jamie brzusznej na skutek intensywnych ćwiczeń. Najlepiej w tej sprawie byłoby bezpośrednio skonsultować się z lekarzem, który po badaniu wyjaśni przyczyny dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi