Gość Agnes Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Dzień dobry.Moje pytanie dotyczy bolesnego zgrubienia u dołu piersi.Nie jest to guz,raczej jakby kawałek gruczołu mi napuchło w środku piersi...Od pięciu dni boli mnie przy jakimkolwiek dotyku.Zmieniła się kształtem moja pierś.Znaczy w tym miejscu gdzie mam to zgrubienie.Zgrubienie jest twarde,nierówne,nie przesuwa się między palcami.Moje pytanie brzmi:Co to może być?Czy objawy które podałam mogą świadczyć o czymś naprawdę niepokojącym?Czy może być to spowodowane lekkim uściskiem?(moja córka często trzyma moją pierś).Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Co to może być? - prawdopodobnie doszło do jakiegoś stanu zapalnego części gruczołu sutkowego Czy objawy które podałam mogą świadczyć o czymś naprawdę niepokojącym? - raczej wskazują na stan zapalny Czy może być to spowodowane lekkim uściskiem?(moja córka często trzyma moją pierś)? - wątpię, taki stan zapalny może pojawić się samoistnie, proszę z tym problemem najlepiej pilnie skonsultować się z ginekologiem lub chirurgiem, zapewne będzie konieczne włączenie odpowiedniego leczenia przeciwzapalnego lub nawet leczenia zabiegowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi