Gość Magda Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam, Przez kilka lat miałam przepuklinę pachwinową lewostronną, została zaopatrzona sposobem Lihtensteina. Obecnie jestem 2 tygodnie po zabiegu, rana goi się prawidłowo. Na zabieg zdecydowałam się przed zajściem w ciążę żeby zminimalizować ewentualne ryzyko jakie wiąże się z powikłaniami. Chirurg nie dał mi jasnej odpowiedzi jak długo powinnam odczekać po operacji z zajściem w ciąże. Czy 2-3 miesiące wystarczy? Według mojego lekarza raczej nie trzeba dłużej czekać. Jednak mam wrażenie że sam nie wiedział jak mi odpowiedzieć na to pytanie. W sumie badalo mnie trzech różnych chirurgów i żaden nie spotkał się z takim przypadkiem :) wszyscy sie raczej dziwią że 25 letnia szczupał kobieta ma przepuklinę w pachwinie ;) tzn miała! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Najlepiej odczekać przynajmniej 5-6 miesięcy. To też pzede wszystki zależy od tego jak duża była przepuklina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Ja może nie odpowiem a zapytam po takim czasie na co się zdecydowałaś? jak długo czekałaś po operacji? stoję przed takim samym dylematem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi