Gość Andrzej Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam dwa miesiące temu złamałem obojczyk (złamany w środkowej części ułożony na *zakładkę*), sprawę zaniedbałem. Po dwóch tygodniach zdjąłem ortezę-musiałem pracować. Wszystko niby było dobrze obojczyk minie specjalnie nie bolał, mogłem podnosić worki, poprawiła się ruchomość w barku. Obecnie mam normalną ruchomość w barku, obojczyk mnie nie boli. Jednak ok. dwa tygodnie temu straciłem moc w bicepsie, mogę co najwyżej podnieść rękę i lekko spiąć biceps inne mięśnie ramienia działają normalnie. Na zrobionym RTG obojczyk wygląda tak jak po złamaniu i chyba nie ma zrostu. Jak podnoszę ramie obojczyk wyraźnie zgina się w miejscu złamania Radiolog zdjęcia nie opisał. Byłem u lekarza ale jednym słowem mnie olał nawet zdjęcia nie zobaczył. Za cztery dni idę prywatnie. Jestem przerażony, mam fizyczna pracę jestem człowiekiem aktywnym. Co robić? czy niedowład da się odwrócić i co z obojczykiem?. POMOCY!!! Może ktoś zna jakąś klinikę? Zapłacę każde pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Co robić? - taki stan zapewne będzie wymagał leczenia operacyjnego przez odpowiednie zespolenia odłamów kostnych obojczyka czy niedowład da się odwrócić i co z obojczykiem? - jeśli proces leczenia operacyjnego złamania obojczyka będzie prawidłowy to myślę, że funkcjonowanie mięśni kończyny górnej powróci do normy zapewne po długotrwałej rehabilitacji zabiegowo-ruchowej Może ktoś zna jakąś klinikę? - na Śląsku polecam prywatną klinikę: http://www.sport-klinika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Kilka dni temu tez byłem w takiej sytuacji ale zacząłem ćwiczyć i już jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi