Gość Asia Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam, wyczułam dzisiaj 2 guzki z boku szyi- jeden jest za uchem, dokładnie jakby za płatkiem usznym, ma regularny, kolisty kształt, drugi znajduje się niżej, w kierunku karku, jakby na żyle, jest o wiele większy. Przechodzę obecnie ospę wietrzną i nie wiem czy to może mieć jakiś związek, to raczej nie są zaczątki krost. Nie mam powiększonych węzłów chłonnych. Kiedy byłam mała miałam problemy z migdałkami, ale nie zostały wycięte- wtedy też pojawiła się *kulka* za uchem, ale była jakby *mobilna*, trochę inna niż ta teraz.Mam 22 lata.Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Trudno mi określić bez badania czym mogą być te guzki. Z uwagi na chorobę jaką Pani teraz przechodzi i lokalizację zmian prawdopodobnie są to powiększone węzły chłonne. Takie węzły wcale nie muszą być mobilne jeśli są w silnym odczynie zapalnym. W razie wątpliwości czym są guzki trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 witam. Ja szukam po internecie..... bo mam podobne dylematy. własnie mija 7 dzień mojej ospy mam 30 lat i spokojnie ta choroba u mnie przechodzi, ale na karku i szyi zauważyłam dziś małe guzki i niepokoi mnie to trochę, tym bardziej że coś podobnego mam na prawej ręce od wewnętrznej strony na przedramieniu. A kilka lat temu coś podobnego miiałam usunięte na udzie. Czy ospa może takie guzki uaktywniać i czy to może być złośliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi