Gość Małgorzata Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam, mam 37 lat i ostatnio robiłam kolonoskopię, gdzie lekarz pobrał wycinek do badania. Rozpoznanie:nieswoiście zapalnie zmieniona błona śluzowa jelita grubego z nadżerkami. Do gastrologa termin mam dopiero na luty, więc bardzo prosiłabym o odpowiedź czy jest to coś poważnego. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 To bardzo poważne rozpoznanie. Do grupy nieswoistych zapaleń jelit należy głównie choroba Leśniowskiego-Crohna oraz wrzodziejące zapalenie jelita grubego. To bardzo groźne choroby. Pilnie w tej sprawie trzeba skonsultować się z gastroenterologiem. patrz np. strona: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nieswoiste_zapalenia_jelit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi