Gość Kasia Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Mam pytanie od 3 miesięcy bolały mnie piersi w końcu po długim czekaniu wysłano mnie na Usg Piersi wynik badania jest następujący sutki o strukturze włóknisto-tłuszczowej przy skąpym utkaniu gruczołowym. W obrębie sutka lewego na godz 1,50mm,bocznie ogniskowa zmiana echo ujemna o śr,7 mm. Obustronnie pola zagęszczeń tkanki włóknistej z cieniami wyhamowania . Przewody mleczne nieposzerzone. Doły pachowe obustronnie bez zmian. wskazana dalsza diagnostyka.Mam 39 lat nigdy nie rodziłam,proszę o odpowiedź pierś mnie boli co jakiś czas a termin do mojego ginekologa trwa miesiąc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Piersi mają budową zwyrodnieniową, zanikową. Zmiana w sutku lewym raczej wskazuje na zmianę typu torbieli czyli zmiany łagodnej. Aby pogłębić diagnostykę tej zmiany najlepiej byłoby wykonać biopsję cienkoigłową. Decyzję co do dalszego postępowania powinien podjąć lekarz kierujący na USG czyli zapewne ginekolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi