Gość Nika Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Mam 54 lata leczę się na nadczynność tarczycy, mam mieć podany jod. Czy mogę mieć podany jod jeżeli mam oponiaka i naczyniaka mózgu. Oponiak jest od 5 lat bez zmian ( nieoperacyjny), o naczyniaku się dopiero dowiedziałam. Czy podanie jodu nie jest szkodliwe na te dolegliwości. Dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Nie ma raczej przeciwwskazań do podania radiojodu w przypadku podawanych przez Panią patologii związanych z ośrodkowym układem nerwowym. Oczywiście trzeba o tych schorzeniach powiedzieć lekarzowi, który będzie Panią kwalifikował do tego leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi