Gość Nati Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam. Za kilka dni będę miała wycinany pęcherzyk żółciowy. Mam 15mies dziecko (11kg ) i niestety brak możliwości pomocy przez cały dzień w opiece nad córką. Pytanie dotyczy podnoszenia dziecka ( kładzenie na przewijak, podnoszenie itp. ) . Kiedy po zabiegu i na ile mogę pozwolić sobie na takie czynności ? Korzystając z okazji proszę odpowiedzieć czy w dniu operacji po wybudzeniu będę mogła spróbować wstać z łóżka i np skorzystać z toalety, czy też czeka mnie cewnikowanie ? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ada Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Bedziesz mogla wstac dopiero po kilku godzinach a zadnego cewnika nie bedziesz miala mam nadzieje ze laparaskopia a zdzwiganiem bedziesz musiala byc ostrozna bo niemozna ja mialam dwa miesiace temu laparaskopie i jest ok ale musialam sie oszczedzac bo to nie zarty powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nati Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Dziękuję serdeczne za odpowiedź :) Ciężko się poruszać po zabiegu czy raczej ból do zniesienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Po zabiegu nie powinno być zbytniego problemu z poruszaniem się. Bóle do zniesienia, nie uciążliwe i łatwo poddające się lekom przeciwbólowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nati Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Dziękuję Panu za odpowiedź. Jestem już spokojniejsza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam ja też miałam operację i małe dziecko ale 3 letnie co do dźwigania to lepiej się oszczędzać bo będą świeże rany ale po laparoskopi się szybko dochodzi będzie dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi