Gość daria Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Mam pytanie zwiazane z wyciekiem z sutka gdyz ta wydzielina jest bezbarwna a czasami wycieka bialy plyn podobny do mleka czytalam ze to moze byc tez powiaznie od hormonow tarczycy gdyz mam jej niedoczynnosc i czy moze grozic cos dziecku podczas karmienia piersia??prosze o jakoms odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Na pewno nie mają wpływu hormony tarczycy na wydzielinę z gruczołu sutkowego. Jeśli Pani karmi dziecko to zapewne tylko zmieniający się okresowo skład mleka daje takie efekty wizualne w zakresie struktury mleka. Jeśli pani nie jest karmiąca raczej należałoby w tej sprawie udać się do lekarza celem bezpośredniego badania i ewentualnie wykonać badanie poziomu hormonu prolaktyny we krwi (produkowanej w przysadce mózgowej), bo objawy takie jak Pani opisuje mogą być związane z patologią przysadki mózgowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonim Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Mam 14 lat. Ostatnio robiąc badanie piersi - uciskając sutka, zauważyłam bezbarwną wydzielinę wydostającą się z piersi. W najbliższym czasie mam zamiar wybrać się do ginekologa jednak obawiam się o moje zdrowie. Bardzo się stresuje, a dla upewnienia chciałabym otrzymać jakieś rady. Czy to może być rak? Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Wątpię, że jest to rak. Może to jakieś zaburzenia hormonalne. Dopiero ginekolog po bezpośrednim badaniu wyjaśni przyczynę wycieku i zaleci odpowiednie badania diagnostyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonim Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Czy konieczna jest ta wizyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi