Gość holandia25 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Http://bls12.pxd.pl/zdjecie/477078/1/moje-zdjecie-1 Obudzilem sie kilka dni temu po pracy i poczulem swedzenie na mosznie. Zobaczylem to co widac na zdjeciu. Jakbym sobie przycia zamkiem albo cos mnie ugryzlo w nocy. Prosze o jakas ocene bo narosl nie znika a ja zaczynam sie martwic, Narosł przypomina ranę ale na gornej czesci pojawila sie biala narosl jakby z ropniem. wszystko otoczone jest wokol wlosa lonowego, wiec mysle, ze moze miec to zwazek z zakarzeniem. Mieszkam za granica i nie wiem czy nie bede z tego powodu misial udac sie do Polski. Czy jestcos co moge zrobic samemu aby to zaleczyc ? Z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Adres strony nieaktywny. Trudno mi ocenić bez bezpośredniego badania czym jest zmiana. Prawdopodobnie doszło do zaczopowania jakiegoś gruczołu łojowego z jego zakażeniem bakteryjnym. W takiej sytuacji należy dbać szczegółowo o higienę tejże okolicy ciała, używać środków odkażających dostępnych w aptece bez recepty (np. okłady na Rivanolu). Jeśli zmiana nie zacznie się goić mimo tych czynności w przeciągu kilku dni trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi