Gość aneta Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam mam ostatnie ważne pytanie czy te badanie Ca 125 można wykonać w trakcie zażywania leków hormonalnych,oraz czy ten torbiel skoro jest taki duży to może być nowotwór? Oraz chciałam jeszcze dodać że odczuwam drętwienie i ból prawej nogi to też może być spowodowane tym torbielem na jajniku. Oraz co robić w takiej sytuacji jak boli ta noga jeśli to jest wina tego torbiela oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 czy te badanie Ca 125 można wykonać w trakcie zażywania leków hormonalnych - tak można oraz czy ten torbiel skoro jest taki duży to może być nowotwór? - zawsze takie prawdopodobieństwo istnieje, im torbiel jest większa tym prawdopodobieństwo jest większe Oraz chciałam jeszcze dodać że odczuwam drętwienie i ból prawej nogi to też może być spowodowane tym torbielem na jajniku. - raczej nie, trzeba zastanowić się nad wykonaniem RTG być może stawu biodrowego lub/i kolanowego oraz odcinaka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa, o wszystkim powinien zadecydować lekarz prowadzący Oraz co robić w takiej sytuacji jak boli ta noga jeśli to jest wina tego torbiela oczywiście. - to zapewne nie wina torbieli, z bólem kończyny dolnej można jeszcze skonsultować się ewentualnie z ortopedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 ja mam torbiel na jajniku prawym, jeżeli torbiel uciska na jakieś tam nerwy to noga może boleć i drętwieć* wiem, bo też tak mam, prawie zawsze gdy torbiel pojawia się (u mnie pojawiają się i znikają okresowo). Ja mam zazwyczaj o wielkości 3 do 5 cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Trzeba zdawać sobie sprawę z tego (kwestia anatomii), że nerwy biegnące do kończyny dolnej są bardzo głęboko usadowione w miednicy (są grube i otoczone twardymi tkankami), biegną prawie po kościach miedniczych, a jajniki są położone bardzo powierzchownie, często wśród jelit. Torbiel nawet 5 cm wcale nie jest tak duża, jest ona ruchoma, rusza się łatwo wraz z jajnikiem, i taka torbiel jest lekka. Może to tylko takie podświadome odczucie bólu kończyny dolnej wiązane psychicznie z torbielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 dziewczyny ratujcie mieszkam w na okropnym odludziu do ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie prywatnie bo na kasę chorych musiałabym czekać pół roku zatrzymała mi sie miesiączka miesiąc temu miałam tylko jakieś brązowe planienia i ostry ból jajników teraz strasznie boli mnie kręgosłup w dolnej części i jajniki test ciążowy wyszedł pozytywnie ale coś jest nie tak bardzo boli wieczorami zwijam sie z bólu bo robić dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 wezwać pogotowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi