Gość Jakub Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Od roku towarzyszy mi ból w charakterze kolki, który umniejscowiony jest w prawym podbrzuszu. Od tygodnia mam ostre pieczenie i ból podczas opróżniania się. Podjełem leczenie u gastrologa, jendak on zrobił tylko badanie kału na obecność krwi - wynik wyszedł ujemny. Podczas badania USG było bardzo dużo gazów w brzuchu. Lekarz zastosował leki m.in. espumisan, jednak niewiele, a nawet wcale nie pomogły. Jestem załamany bo mam wrażenie, że nikt nie chce mi pomóc i wykonać konieczne badania. Dodam, że 2 lata temu miałem zapalenie błony śluzowej żołądka. Mam 16 lat. Proszę o pomoc i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Wydaje się konieczna kolonoskopia. Jest to badanie nieprzyjemne, czsem bolesne i niechętne zlecane osobom w tak młodym wieku. Poproś o rodziców o pomoc w ew. wykonaniu badania prywatnie. Koszt - kilkaset złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Dzięki za odpowiedź :) Dzisiaj wieczorem z nimi porozmawiam na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 I co rodzice na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaja Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Mam podobne objawy. Miałam wykonaną kolonoskopię, badanie na obecność pasożytów i badanie ginekologiczne, wszystkie badania wyszły dobrze. Dostałam jakiś antybiotyk, teraz nie mam już prawie wcale wzdęć ale ból po prawej stronie mam bardzo często, czasami mnie boli, czasami jest to ból kłujący, obejmuje prawą stronę, a czasami jest w podbrzuszu po prawej stronie. Co może byc przyczyną moich bóli? Czy powinnam wykonac jeszcze jakieś badania? Również mam jakby kłucie w odbycie. Czy ból brzucha może mieć związek z bólem odbytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Ja również ma bóle po prawej stronie brzucha aż pod żebra, czasami ból obejmuje bok i plecy z prawej strony. Co może być przyczyną bólu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi