Gość Gosia Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam! W obu piersiach mam włókniakogroczulaki. Są małe, biopsja nie wykazała żadnych nieprawidłowości, tak więc lekarz stwierdził, że nie ma konieczności ich usunięcia. Co roku wykonuję usg piersi i jak narazie nie ma żadnych zmian, wszystko jest ok. Mam takie pytanie, czy w tym przypadku mogę zażywać leki hormonalne (np. tabletki antykoncepcyjne)? Bo spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Niestety, ale środki antykoncepcyjne (hormonalne) mogą pobudzać rozrost włokniakogruczolaków w gruczole sutkowym. Ostatecznej decyzji co do stosowania tych środków antykoncepcyjnych musi podjąć ginekolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi