Gość Karolina Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam. Podczas gastroskopii stwierdzono nadżerki żołądka i helicobacter pylori. Chirurg przepisał antybiotyki i inne tabletki z grupy inhibitorów pompy protonowej. Brałam antybiotyki łącznie przez 10 dni, nadal biore pozostałe tabletki (gasec) a ból nadal sie utrzymuje. W trakcie kuracji antybiotykami czułam ulgę i ból czasami tylko sie pojawiał. Antybiotyki sie skończyły. Ból jest nadal. Czy lekarz może przepisac mi kolejne antybiotyki? Jakie może byc wyjście w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Antybiotyki stosuje się tylko przez pewien czas (10dni) potem już ich nie należy stosować. W chwili obecnej raczej powinno się zmienić inhibitor pompy protonowej, gdyż może być nieskuteczny plus dodatkowo przez pewien czas zastosować środki rozkurczowe np. No-Spa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 No-Spa też nie pomaga. Ale dzięuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zmienić w takim bądź razie leki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam. Byłam dziś znów u chirurga. Powiedziałam, że te leki mi nie pomagają - lekarz stwierdził, że mam je brać nadal przez 2 miesiące. do dnia dzisiejszego biorę je już miesiąc. 2 kolejne miesiące kuracji to łącznie 3 miesiące. a w ulotce jest napisane, że maksymalnie można brać gasec przez miesiąc. Co robić? czy brać nadal? czy zmienic lekarza? Bardzo proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam.....Ja mam podobny problem tylko, że po jakieś infekcji czy chorobie pojawiała się inna i znów dostałam antybiotyki.Z tego powody teraz po każdej tabletce czy nawet witaminach mam potworne bóle żołądka.I nie pomaga mi nawet tabletka osłonowa....Jedyne wyjście z tej sytuacji to zastrzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi