Gość Kasia 25Lat Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam. Od ponad miesiaca zauwazylam, ze kłuje mnie coś za żebrami w ich dolnej części. Jest to kłucie pojawiające się od kilku do kilkunastu razy na dobę. Ból kłujący punktowy, który występuje raz po lewej raz po prawej stronie. Z dnia na dzień jest to silnejsze kłucie. Coraz częściej mniewam zgagę, raz dziennie się wypróżniam...stolec jest konsystencji rzadkiej dośc często.....rzadziej miewam zaparcia. Wypadaja mi również włosy ale nie wiem czy to ma z tym coś w spólnego.. Byłam u lekarza rodzinnego, zalecił mi badanie na bakterie heligobakterie. Co to może być? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgaga jest oznaką refluksu żołądkowo-przełykowego czyli zarzucania kwaśnej treści żołądkowej do przełyku. Objawy mogą wskazywać na stan zapalny w zakresie żołądka i/lub przełyku. Warto byłoby więc celem diagnostyki dolegliwości wykonać oprócz badania na Helicobacter pylori także gastroskopię. O tym oczywiście musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia 25Lat Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 mam wyniki: P-ciała p/Helicobakter pylori 1,18 wynik ujemny * 0,75 wynik wątpliwy 0,75 - 1 wynik dodatni * = 1 a wiec co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 To oznacza, że wynik jest dodatni czyli istnieje zakażenie Helicobacter pylori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam, lecze sie na pyroli mam 3 rozne antybiotyki i IPP. Mam niepokojojacy mnie objaw. Wczoraj podczas załatwiania sie w toalecie zauwazylam krew na papierze toaletowym:((, krew jest jasno czerwona.Pozatym przez ten okres co biore antybiotyki to mam stolec mocno brazowy prawie ze az czarny.czy to moze byc wynikiem tej walkii z ta bakteria ? Biore metronidazol 1+1+1,duomox1g. 1+0+1, Klabox 1+0+1, IPP 0+0+1. Bardzo prosze o odpowiedz i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi