Gość Rafał Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam W wyniku wypadku w pracy (przygniecenie) doznałem złamania 3 kości śródręcza ręki prawej. Złamanie było bez przemieszczenia, a samo pękniecie było w dolnej części tejże kości. Założono mi szynę od łokcia po palce włącznie i po 6 tyg. miałem udać się na ściągnięcie gipsu. Po ściągnięciu gipsu, udałem się na RTG , a tam okazało się ze praktycznie nic się nie zrosło. Lekarz zdecydował aby już nie zakładać gipsu a żebym swobodnie ruszał dłonią (bez prac fizycznych). Kolejną wizytę mam za 3 tyg. , jednak zastanawiam się czy nie udać się na inną konsultację, gdyż z tego co mi powiedziano w momencie wypadku, jeśli jest problem ze zrostem to dają druty albo blachy. A tu 6tyg. i bez efektów. Nie chce tyle siedzieć na chorobowym a po za tym wolałbym mieć jak najszybciej sprawną rękę. Czy dodatkowa konsultacja ma sens czy to po prostu tak długo i kiepsko się zrasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Myślę, że można by udać się na dodatkową konsultację. Dość często w przypadku braku po tak długim okresie leczenia zachowawczego zrostu właśnie stosuje się leczenie operacyjne. O tym jednak musi zadecydować ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gośka Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Czy kość się zrosła?? Mam podobny problem. 11.01 złamałam V kość sródręcza z przemieszczeniem (45stopni), u podstawy. Nastawili do 10 stopni. 17.02 (po 5 tyg.) zdjęto gips i RTG wykazało - brak zrostu. Gipsu nie założyli, ale zaczęłam rehabilitację (laser, krio, magnetronic, ćwiczenia). Czy upierać się teraz przy wstawianiu śrub, boję się że się nigdy nie zrośnie i powstanie staw rzekomy. Na ten moment ręka jest niewładna (nie mogę zginać ostatniego palca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 mam to samo 6 tygodni po zabiegu stabilizacja drutem i dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość astro Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Jak długo bolała was ręka po złamaniu? Mnie po dwóch tygodniach jeszcze boli przy niektórych ruchach ręką :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi