Gość kama Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Wczoraj zrobiłam prześwietlenie płuc. Mam 25 lat i paliłam dosyć sporo przez około 6 lat. Opis był lakoniczny: Narządy klatki piersiowej radiologicznie prawidłowe. Ja jednak martwie sie, bo objetosciowo płuco lewe jest sporo mniejsze, domyslam sie, ze w pewnym stopniu jest to prawidlowe, ale linia brzegu pluca jest bardzo pofalowana. Poza tym niepokoi mnie zaciemnienie troche ponizej lewego pluca, tuż pod linią piersi(jakby kulka)... Moze wyolbrzymiam, ale prosze o komentarz., bo jakos trudno uwierzyc, ze po tylu latach palenia moze byc wszystko ok. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 To wszystko co Pan opisuje, te zmiany jakie Pan opisuje na zdjęciu RTG są po prostu związane z obecnością serca i dużych naczyń po lewej stronie klatki piersiowej. Jeśli radiolog nie znalazł żadnych zmian patologicznych to proszę się nie martwić na pewno takowych nie ma w Pana klatce piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi