Gość Patrycja Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam, mam 17 lat. Od kilku lat towarzyszy mi ból po lewej stronie brzucha, jakby w żebrach. Na początku zdarzało się to co jakiś czas (co kilka miesięcy), teraz od dłuższego czasu niemalże codziennie. Jest to ból uciskający, który ustępuje, gdy się położe w pozycji prostej, i występuje jak zjem cokolwiek. Nie mam problemów trawiennych. USG w normie. Ból pojawia się w godzinach od około 12 w południe do wieczora. Zawsze jem śniadanie, i uważam na posiłki. Mam nerwicę i niemiarowość zatokową serca, która jest związana z dorastaniem i najprawdopodobniej przejdzie. Proszę o odpowiedź. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Takie bóle raczej też mają podłoże psychogenne i są związane z nerwicą. Ból może być spowodowany samoistnym podrażnieniem nerwów międzyżebrowych. Można zastosować doraźne leki przeciwbólowe lub/ i leki uspokajające. Celem diagnostyki różnicowej można wykonać jeszcze RTG klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi