Gość Maciek Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Witam mam 16 lat, borykam się z problemem. Od ok.8 miesięcy napotyka mnie ból w okolicy biodra (nie wiem czy jest to biodro dlatego opisze to miejsce) po lewej stronie od kręgosłupa , w okolicach odcinka lędźwiowego, nad pośladkiem (tak umiem opisac to w miarę precyzyjnie) . Ból jest czasem bliżej , czasem dalej od kręgosłupa. Bywają dni/miesiące kiedy nie czuje żadnego bólu, istnieją też takie dni, kiedy ból nie pozwala mi grac w żaden sport a nawet swobodnie się poruszać. Robiłem USG okolic tego bólu i nie było żadnych zmian patologicznych, chodziłem na zabiegi rehabilitacyjne , a ostatnio na masaże, akupunkturę itp. Nadal boli i boje się bo nie wiem co to. Czy moglibyście mi coś podpowiedzieć, czy może być to nadal rak ? Trochę się boje. Nie zauważyłem żadnych zmian naskórnych, waga jest ta sama (90kg), jeśli moje wymiary mają znaczenie - 183 wzrostu, dobrze zbudowany (chodziłem na siłownie dopóki nie nastał ból). Miewam zawroty głowy, czasem ucisk w klatce piersiowej, mam podwyższone ciśnienie, czasem podczas wysiłku leci mi krew z nosa ale to miałem od dzieciństwa. Sam ból rozpoczął się podczas gry w ręczną, coś zaczęło mnie piec a na koniec treningu był już ból nie do wytrzymania. Kilka tygodni później wywróciłem się centralnie na te biodro i nie mogłem już wstac. Przeszło po kilku dniach na tyle, by móc swobodnie chodzić, a w późniejszym czasie przestało bolec. Pożniej to seria zmian - raz bolało raz nie w różnych odstępach czasowych . Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Radzę w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Być może konieczne okaże się wykonanie RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa i RTG stawu biodrowego. O wszystkim zadecyduje ortopeda i podejmie decyzje zapewne po wykonaniu tych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Byłem u ortopedy około miesiąc temu, kazał pójśc na rehabilitacje które nic nie dały, następnym razem pojechaliśmy do Janowa do ortopedy (podobno większy fachowiec) zlecił rezonans i USG jamy brzusznej. A czy te objawy przypominają jakąś chorobę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Raczej nie wskazują jednoznacznie na jakąś chorobę, którą można by konkretnie zakwalifikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi