Gość Ewa Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Witam. Zauważyłam, że mój syn ma 4 latka kilka razy w miesiącu narzeka na ból stóp. Robię mu masaż i tak po pół godzinie ból przechodzi. Bolą go tylko stópki. Czy powinnam udać się do ortopedy. Wyczytałam, że dzieci w tym wieku mają tzw. bóle wzrostowe- ale przy tym boli cała kończyna dolna a nie stopy. Może to płaskostopie.Stopy go bolą np. 2 dni potem na ok miesiąc spokój i znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Trudno określić co się dzieje bez badania bezpośredniego. Na pewno dziecko musi zbadać ortopeda. Rzeczywiście ból stóp może być spowodowany jego deformacją (np. płaskostopiem). Aby powiedzieć, że bóle są typu wzrostowego najpierw trzeba wykluczyć podłoże organiczne przyczyn dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi