Gość Ant Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam! Mam problem z łokciem, a konkretniej nerwem łokciowym. Nerw ulega wywichnięciu podczas zginania łokciem. Lekarz powiedział, że powinna zostać wykonana operacja przesunięcia nerwu w odpowiednie miejsce. Czy jest to poważna operacja i jak wygląda proces gojenia itp? Czy ręka długo wraca do sprawności, jest usztywniona? Proszę o odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Czy jest to poważna operacja i jak wygląda proces gojenia itp? - co do rodzaju operacji (nie wiem konkretnie jakiej ma się podjąć ortopeda) trzeba zaczerpnąć informacji od ortopedy, który Pana będzie operował. To zabieg bardzo delikatny, który niestety w końcowym efekcie może nie przynieść wyleczenia lub czasami dochodzi w czasie niego do uszkodzenia nerwu, ryzyko przy takich operacjach zawsze istnieje Czy ręka długo wraca do sprawności, jest usztywniona? - czasami to trwa miesiącami i z reguły rekonwalescencja jest połączona z rehabilitacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ant Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 dzięki za odpowiedź. a czy ręka musi być usztywniona czy jest tak jak np. po artroskopii że ma się stabilizator albo coś w takim stylu? interesuje mnie to, ponieważ nie wiem jak ze szkołą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Prawdopodobnie ręka będzie usztywniona. Zazwyczaj tak się robi. Jednak dokładnych informacji na ten temat trzeba zaczerpnąć od lekarza, który będzie operował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ant Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi