Gość Krzysztof Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Proszę o interpretację TK kręgosłupa. Wyniki odebrałem tydzień temu. Jestem po trzech zastrzykach w kręgosłup( bez nich umarł bym z bólu) Lekarz ortopeda zakwalifikował mnie do leczenia operacyjnego. Za trzy tygodnie mam wizytę u neurochirurga. Bardzo się boję tej operacji. Czy jest szansa uniknięcia tego zabiegu? 1.prawostronna wypuklina krążka m/kręgowego L3/L4 zwęża prawy otwór m/kręgowy 2.koncentryczna wypuklina krążka m/kręgowego L4/L5 w nieco większym stopniu zwęża prawy otwór m/kręgowy i nieznacznie modeluje worek oponowy 3.centralno-lewostronna przepuklina krążka m/kręgowego L5/S1 uciska worek oponowy od strony lewej i zwęża lewy otwór m/kręgowy. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Na pewno ostateczną decyzję co do leczenia operacyjnego musi podjąć neurochirurg. W badaniu TK uwidoczniono zwężenie otworów międzykręgowych co przy nasilonych dolegliwościach, objawach neurologicznych właśnie może wymagać leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystyna Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Wynik z rezonansu miałam taki sam.Tylko po operacji możesz wrócić do zdrowia.Na pewno cierpisz z powodu bólu !.Wrócisz do zdrowia po zabiegu.Miałam taki 4 miesiące temu i na drugi dzień kazali chodzić.Jak cudownie było stanąć na nogach i nie czuć bólu.Nie bój się operacji,będzie dobrze.Do dziś świetnie się czuję a wiosnę szykuje się na rower! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi