Gość Anna Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Witam serdecznie.Jestem po operacji na jelicie cienkim.Istnieje podejrzenie choroby Crohna czekam obecnie na wynik histopatologiczny który bedzie do odbioru za ok.14 dni, i stad moje pytanie gdyż bardzo się martwię o wynik.W wypisie ze szpitala napisano tak:...* Śródoperacyjnie naciek pętli jelita krętego powodujący krytyczne zwężenie w odległości ok.30 cm od zastawki Bauhina z powiększonymi węzłami chłonnymi krezki*. Dodam iż miesiac wczesniej mialam robionych szereg badań w tym również kolonoskopię które okazały się bez zmian.W jelicie grubym również *czysto*.Czy może się okazać tak, że nie będzie to jednak Choroba Crohna ani nowotwór tylko jakiś dawny stan zapalny?Bóle brzucha okresowo odczuwałam od kilku lat i dr operujący stwierdził, że musiała być to stara sprawa.Bardzo dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gastro__ Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Wszystko rozwieje wynik badania histopatologicznego. Rzeczywiscie moze to byc choroba Crohna lub rakowiak. Obie choroby umiejscawiaja sie w koncowym odcinku jelita cienkiego. Powiekszone wezły wezly krezki swiadczą o stanie zapalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi