Gość magda Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Witam. mialam badanie RM i oto wynik:linijne, brzeżne uszkodzenie III- go st. tylnego rogu MM.Pourazowa torbiel 9 mm tylnego rogu tej łąkotki. Ww. krzyzowe poboczne w włościwe rzepki i łąkotki boczne zachowane...co dla mnie moze oznaczac ten wynik pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Trzeba na pewno w tej sprawie udać się na konsultację do ortopedy. On powinien zadecydować o dalszym sposobie postępowania. Jeśli zmiany w kolanie są zsynchronizowane z silnymi dolegliwościami do rozważenia artroskopia z leczeniem operacyjnym (szycie łąkotki z usunięciem torbieli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam Jestem również po RM-kręgosłup L-S bez kontrastu, napisano mi *obniżenie i odwodnienie krązka m-k L3/L4 z tylną paracentralno-prawostronną protruzjąjadra miażdzystego,przewężającą prawy zachyłek boczny kanału kęgowego i prawy otwór m-k,modelującą worek oponowy. Obniżenie i odwodnienie krążka m-k L4/L5 z drobną tylną centralną ogniskową protruzją jądra miażdżystego,modelującą worek oponowy.Znaczne zwężenie i niewielka tylna objęta osteofitami wypuklina krążka m-k L5/S1 przewężająca otwory m-k.Worek oponowy w odcinku L3-S1 nieuciśnięty,dość wąski.Poza tym kręgosłup lędźwiowo-krzyżowy w normie. Stożek rdzenia kręgowego w normie.* Proszę mi powiedzieć ,czy grozi mi operacja?jeśli tak to jaka?czy wystarczą może zabiegi i rehabilitacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi