Gość Sandra Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam, Mam 24 lata i od 7 lat choruję na cukrzycę typu 1. Od początku choroby muszę robić zastrzyki w brzuch, gdyż na nagach i rękach po iniekcji pojawiały się obszerne, czerwone plamy. Obecnie na brzuchu mam duże, twarde zrosty. Chciałam się zapytać, czy tak rozległe zrosty można jakoś leczyć? Proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Niestety, ale takie zrosty nie da się już wyleczyć. Niech Pani skonsultuje się z diabetologiem może trzeba zastosować insuliny nowszej generacji (ludzkie), które rzadziej wywołują takie powikłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zrosty da się wyleczyc.Terapia laserem.lampą bioptron i regularne masaże miejsc wkłucia.Insulina nowej generacji nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sandra Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ja tez mam wielką kuleczkę na brzuchu od zastrzyków insuliny i muszę zakrywać brzuch bo robi się ciepło a jednak to widać da się coś tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi