Gość Marek Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam, ja posiadam chondromalacje kolana lewego 3 stopień , prawe 1 stopień chciałem się dowiedzieć czy będę mógł jeszcze kiedykolwiek uprawiać sport ( sztuki walki,siłownia?)do dnia dzisiejszego miałem pełno zabiegów (pole magnetyczne , laser ,jonoforeza, krioterapia miejscowa, lampy lambad, dkf (krioterapia ogólnoustrojowa jako jedyna coś tam pomogła), ćwiczenia rehabilitacyjne wzmacniające mięsień uda no i zastrzyki synocrom 5 amp też pomogły w jakimś stopniu ,na obecną chwile czekam na artroskopie kolana lewego z związku z tą chondromalacją termin mam na styczeń 2012 i czy mogę przy tej chorobie strać się o rentę jakąkolwiek? Mam 25 lat i 6 lat pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Raczej przy takim nasileniu zmian chondromalacyjnych zwłaszcza w jednym kolanie 3 stopnia nie ma szans na uprawianie sportów obciążających kolana. Niestety w chwili obecnej pozostaje leczenie zachowawcze plus odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne. Dopiero wynik badania artroskopowego odpowie dokładnie w jakim stanie będą stawy kolanowe po leczeniu. Na pewno nie dostanie Pan z tego powodu renty ani z uwagi na stopień zaawansowania choroby ani ze względu na przepracowane lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi