Gość Andrej Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Jak jest pępek to po prawej stronie jest mięsień brzucha(widoczny jak już ma ktoś kaloryfer na brzuch),przykład http://www.u.waw.pl/images/brzuch.jpg ).Mam 16 lat i dziwię się ,że zaczęło mnie pobolewać(rzadkość,ale jest) I chodzi mi oto jaka może być przyczyna? Wątroba chyba nie? W takim młodym wieku? Już miałem operację na przepuklinę pachwinową,czy trening brzucha po treningu z ciężarami odpowiada i będzie wzmacniał mi przed powstaniem przepukliny? Czy ćwiczenie brzucha 6 razy w tygodniu pomoże ? Otóż nie chodzę na siłownie 6 razy w tygodniu .Tylko 2-3 razy Co ile dni mam zwiększać obciążenie na siłowni? Słyszałem,też o pasach które chronią przed przepukliną,ale chyba nie będę musiał go nosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 I chodzi mi oto jaka może być przyczyna? Wątroba chyba nie? W takim młodym wieku? - bez badania trudno mi cokolwiek określić, co może powodować taki ból, lekarz po badaniu powinien ocenić przyczynę, być może to ból z przeciążania mięśni czy trening brzucha po treningu z ciężarami odpowiada i będzie wzmacniał mi przed powstaniem przepukliny? - wzmacnianie mięśni powłok brzusznych zapobiega powstawaniu przepuklin i ich wznów Czy ćwiczenie brzucha 6 razy w tygodniu pomoże ? - radzę korzystać z siłowni rzadziej 2-3 razy na tydzień, nie należy przeciążać mięśni, bo to może wywoływać ból Co ile dni mam zwiększać obciążenie na siłowni? - raczej co kilka tygodni Słyszałem,też o pasach które chronią przed przepukliną,ale chyba nie będę musiał go nosić ? - nie ma takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi