Gość Andrzej Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Chciałbym się dowiedzieć coś na temat swoich wyników krwi HBs Ag 0,01 ujemny ALT 62 GGTP 69 Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 ALAT i ASPAT podwyższony, co do HBsAg to czy był Pan szczepiony przeciw WZW B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Niektóre laboratoria oznaczają HBs ilościowo. W takim przypadku zawsze podawana jest wartość graniczna, którą przyjmuje się za wynik dodatni. Wartości mniejsze wynikają z niedokładności badania i czułości metody i nie należy przejmować się np. wynikiem 0,2 przy czułości 2,0. Taki wynik oznacza jednoznacznie HBs ujemny czyli brak zakażenia wirusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mama Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 zrobiłam synowi badania wątrobowe jego wynik mnie przeraził Alat 18.0 Aspat 64.1 bilirubina całkowita 0,74 HBS dodatni mając 2 latka wszczepili mu żółtaczkę byl leczony już było wszystko dobrze .Dziś mając 16 lat robiąc mu badania do szkoły są takie wyniki czy one są dobre ? a dodam jeszcze że hemoglobiny ma 14,5 Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grażyna Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam, proszę o interpretację wyników krwi, kobieta, 41 lat: AST 35 ALT 84 Bilirubina całkowita 0,58 GGTP 97 Fosfataza alkaliczna 102 Są to powtórne badania (w poprzednim ALT był ponad normę a ALT identyczny, czyli 84). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angelika Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam. Lekarz zlecil mi badamia HBs Ag bilirubine ALT GGTP oraz USG jamy brzusznej. Gdzie moge zrobit te wszystkie badania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANDRZEJ Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 proszę o interpretację wyniku aspat-88*ggtp-144iu/l jestem męszczyzno mam 52lata -proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JOLA Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 witam. mam wyniki badań Antygen HBs 0,74 i pisze jeszcze NEGATIVE. PROSZĘ O INTERPRETACJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam mój syn 4 lata ma podwyższony ALT 69 dodam że miał te wyniki robione w piątym dniu choroby gorączkowo miał katar i kaszel podawałem mu czopki przeciw gorączkowo czy mam powód do niepokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi